FOLLOW US   

NEWSROOM

ΝΕΟΝ 2013 – 2023 | 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Με επίκεντρο την Πόλη και με σκοπό τη διάδοση της τέχνης σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό, ο οργανισμός ΝΕΟΝ εισήγαγε έναν καινοτόμο τρόπο λειτουργίας και υποστήριξε ένθερμα τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εδώ και 10 χρόνια, απηχώντας τη φιλοσοφία του ιδρυτή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ο ΝΕΟΝ αναπτύσσει ένα μοντέλο εμπλοκής των πολιτών και συμμετοχής των καλλιτεχνών και συνεργάζεται με δημόσιους και άλλους πολιτιστικούς φορείς για να αναδείξει την σύγχρονη τέχνη στο δημόσιο χώρο ως μέσο αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος και της καθημερινότητας του πολίτη.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ THE MOST EXCELLENT ORDER OF THE BRITISH EMPIRE (OBE) ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ

Τη σημαντική διάκριση ΟΒΕ του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας έλαβε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ως αναγνώριση της συμβολής του στον χώρο των τεχνών και της φιλανθρωπίας. Δημιουργός της Συλλογής Δ.Δασκαλόπουλου και ιδρυτής του οργανισμού ΝΕΟΝ, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού αφιερωμένου στην προαγωγή της σύγχρονης τέχνης στο κοινό της Ελλάδας, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος λειτουργεί με την πεποίθηση ότι η τέχνη έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους, να εμπλουτίζει την καθημερινότητα, να λειτουργεί ως καταλύτης αλλαγών και να διευρύνει τους πολιτιστικούς ορίζοντες.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΗΧΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΟ NEW YORK FILM FESTIVAL

Θερμό χειροκρότημα για τη Βληχή του Γιώργου Λάνθιμου στην 1η διεθνή της παρουσίαση, στο 61o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Η παρουσίαση της δεύτερης ανάθεσης του προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του ΝΕΟΝ The Artist on the Composer πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Νέα Υόρκη. Παρουσιάστηκε, συνοδεία μουσικών συνόλων, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 στην κατάμεστη Αίθουσα Alice Tully στο Lincoln Center, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Η ΒΛΗΧΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΟ NEW YORK FILM FESTIVAL

Σε ένα από τα παλιότερα και πιο σημαντικά κινηματογραφικά Φεστιβάλ των Η.Π.Α., το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, θα κάνει την αμερικάνικη πρεμιέρα της, η Βληχή του Γιώργου Λάνθιμου, συνοδεία μουσικών συνόλων, με πρωταγωνιστές την Emma Stone και τον Damien Bonnard. H ταινία αποτελεί ανάθεση του προγράμματος The Artist on the Composer – μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του ΝΕΟΝ, σε επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργου Κουμεντάκη και της Διευθύντριας του ΝΕΟΝ, Ελίνας Κουντούρη. 

Ο ΝΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΠΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Μετά από τρία χρόνια παραμονής στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν και την διοργάνωση δύο διεθνούς εμβέλειας εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, ο οργανισμός ΝΕΟΝ επιστρέφει στη Βουλή των Ελλήνων τον νέο αυτό χώρο, ανακαινισμένο και αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και διεθνώς ως ένα νέο κέντρο σύγχρονου πολιτισμού μέσα στον αστικό ιστό

NEON TALKS | ΟΜΙΛΙΑ THOMAS HIRSCHHORN | CAVEMANMAN

Ομιλία του Ελβετού καλλιτέχνη Thomas Hirschhorn και συζήτηση με τον ιστορικό τέχνης Δημήτρη Παλαιοκρασσά διοργανώνει ο ΝΕΟΝ, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 7μμ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, με ελεύθερη είσοδο. Ο καλλιτέχνης θα μιλήσει για το έργο του και ειδικά για την εγκατάσταση Cavemanman που παρουσιάζεται στο χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστάσιου στο πλαίσιο της έκθεσης Dream On.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ NEON

Στην Chloe Carroll απονεμήθηκε το Βραβείο Επιμελητή Τέχνης ΝΕΟΝ 2020, για την πρότασή της Illuminations. Ο θεσμός του Βραβείου Επιμελητή Τέχνης, καθιερώθηκε από τον ΝΕΟΝ σε συνεργασία με την Whitechapel Gallery του Λονδίνου από το 2012, και απευθυνόταν σε νέους επιμελητές τέχνης από την Ελλάδα και την Αγγλία.


Press Release

Gallery

ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΙ ΙΣΚΙΟΙ

Ο Οργανισμός ΝΕΟΝ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, παρουσιάζει την έκθεση Μοιραίοι σύντροφοι, ανυπόστατοι ίσκιοι στον χώρο της Ελληνικής Πρεσβευτικής Κατοικίας. Η έκθεση φέρνει σε επαφή την κληρονομιά του νομπελίστα Έλληνα ποιητή και διπλωμάτη Γιώργου Σεφέρη με το έργο δώδεκα ελληνόφωνων σύγχρονων καλλιτεχνών. Η έκθεση, με κεντρικό στοιχείο τη ζωή της διασποράς, συνδέει τις εμπειρίες, την κοσμοθεωρία και το έργο του Γιώργου Σεφέρη με τα έργα των σύγχρονων καλλιτεχνών που μοιράζονται μια κοινή γλώσσα και μεταναστευτικές εμπειρίες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ 24 & 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Λόγω της πρόγνωσης του καιρού για ιδιαίτερα έντονη βροχόπτωση τις επόμενες μέρες και δεδομένου ότι με αντίστοιχα φαινόμενα η πρόσβαση στην οδό Λένορμαν καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η έκθεση Dream On θα παραμείνει κλειστή στις 24 και τις 25 Αυγούστου. Εάν επιθυμείτε να έλθετε κάποια άλλη μέρα, παρακαλώ επιλέξτε νέα ημερομηνία και ώρα στο neon.artsvp.co. Ευχαριστούμε θερμά και λυπούμαστε για την αναστάτωση.

112, CLIMATE TONE | WORLD WEATHER NETWORK

Ο ΝΕΟΝ συμμετέχει στο World Weather Network, μία πρωτοποριακή συμμαχία φορέων από 28 χώρες στο πεδίο των εικαστικών τεχνών, για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας ψηφιακής πλατφόρμας καλλιτεχνικής δημιουργίας σχετικά με την παγκόσμια κλιματική κρίση και παρουσιάζει το πρόγραμμα 112, Climate Tone, εκπέμποντας από την Ελλάδα ένα σήμα κινδύνου για την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική κρίση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 διαφορετικούς «μετεωρολογικούς σταθμούς» – ηχητικό, φωτογραφικό και συνομιλιών (podcast) – που θα τροφοδοτούν τακτικά με υλικό την ψηφιακή πλατφόρμα του World Weather Network.

DREAM ON

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ΝΕΟΝ ενεργοποιεί τον εμβληματικό χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου ως χώρο πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Βουλή των Ελλήνων, και παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης Dream On, μια έκθεση που υμνεί τον ρόλο της τέχνης στο δημόσιο χώρο. Σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης και συμβούλου της Συλλογής Δ.Δασκαλόπουλου Δημήτρη Παλαιοκρασσά, η έκθεση Dream On συγκεντρώνει 18 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από διεθνείς και έλληνες δημιουργούς που προέρχονται από τη Συλλογή Δ.Δασκαλόπουλου, καθώς και μία νέα ανάθεση, ενώ συμπληρώνεται από 20 σχέδια έργων.

ΔΩΡΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ Δ.ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα μεγάλο σύνολο σημαντικών έργων σύγχρονης τέχνης από τη Συλλογή Δ.Δασκαλόπουλου δωρίζεται σε 4 μουσεία 3 χωρών σε 2 ηπείρους και δημιουργεί ένα πρωτοποριακό πλέγμα συνεργειών. Μια ιδιωτική συλλογή μετατρέπεται σε δημόσιο αγαθό μέσω μεγάλων δημόσιων ιδρυμάτων στην Αθήνα, Σικάγο, Νέα Υόρκη και Ηνωμένο Βασίλειο. Περισσότερα από 350 έργα από 142 καλλιτέχνες από τη Συλλογή αποτελούν τη Δωρεά, εκ των οποίων 140 προορίζονται για το ΕΜΣΤ, περίπου 100 σε κοινή δωρεά στα Guggenheim και MCA Chicago και 110 για την Tate.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ PORTALS | ΠΥΛΗ

Ο κατάλογος της έκθεσης Portals | Πύλη είναι πλέον διαθέσιμος στο Πωλητήριο του NEON που λειτουργεί εντός του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021. Διατίθεται σε ελληνική και σε αγγλική έκδοση και περιλαμβάνει εισαγωγικά κείμενα, αναλύσεις των δύο επιμελητριών, ενώ παρουσιάζονται όλοι οι καλλιτέχνες με αναλυτικά επεξηγηματικά κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Το Πωλητήριο λειτουργεί στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ 16:00-20:00 | 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Λόγω των επερχόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων, η έκθεση Portals | Πύλη θα ανοίξει αύριο Σάββατο 4/12 από τις 16:00 έως τις 20:00. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να επαναπρογραμματίσει την επίσκεψή του κάνοντας κράτηση εκ νέου στο neon.artsvp.co. Ευχαριστούμε θερμά και λυπούμαστε για την αναστάτωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Λόγω των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της δυνατής βροχόπτωσης, η πρόσβαση στην οδό Λένορμαν καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη. Για τον λόγο αυτό, η έκθεση Portals | Πύλη θα παραμείνει κλειστή σήμερα Παρασκευή 26/11.  Όποιος επιθυμεί, μπορεί να επαναπρογραμματίσει την επίσκεψή του κάνοντας κράτηση εκ νέου στο neon.artsvp.co. Ευχαριστούμε θερμά και λυπούμαστε για την αναστάτωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η έκθεση Portals | Πύλη θα παραμείνει κλειστή αύριο Τετάρτη 27/10 λόγω εθνικού πένθους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επαναπρογραμματίσει την επίσκεψή του κάνοντας κράτηση εκ νέου στο neon.artsvp.co. Ευχαριστούμε θερμά και λυπούμαστε για την αναστάτωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ 14 & 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Λόγω των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της δυνατής βροχόπτωσης, η πρόσβαση στην οδό Λένορμαν καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη. Για τον λόγο αυτό, η έκθεση Portals | Πύλη θα παραμείνει κλειστή σήμερα Πέμπτη 14/10 και αύριο Παρασκευή 15/10.  Όποιος επιθυμεί, μπορεί να επαναπρογραμματίσει την επίσκεψή του κάνοντας κράτηση εκ νέου στο neon.artsvp.co. Ευχαριστούμε θερμά και λυπούμαστε για την αναστάτωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Στον προγραμματισμό της επίσκεψής σας στην έκθεση Portals | Πυλη παρακαλώ ενημερωθείτε για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τον κανονισμό των αρμόδιων αρχών, σε ισχύ από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΩΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Λόγω της συνεχιζόμενης επιβλαβούς για την υγεία κατάστασης του αέρα στο λεκανοπέδιο, ακολουθώντας τις οδηγίες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για αποφυγή μετακινήσεων και παραμονή στα σπίτια, η έκθεση Portals | Πύλη θα παραμείνει κλειστή έως και την Κυριακή 8 Αυγούστου. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για το ωράριο της ερχόμενης εβδομάδας. Η σκέψη μας είναι με όσους δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες μέρες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ

Λόγω υψηλών θερμοκρασιών και με μόνη μας επιδίωξη να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης στην έκθεση Portals | Πύλη στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής για τις επόμενες ημέρες: Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Ιουλίου η έκθεση  θα λειτουργήσει από τις 5μμ έως τις 10μμ Είσοδος Ελεύθερη | Κράτηση θέσης απαραίτητη στο neon.artsvp.co Οι επισκέπτες που έχουν ήδη κράτηση, μπορούν να προσέλθουν με την υφιστάμενη κράτηση εντός των ωρών 5-10μμ και δεν απαιτείται νέα κράτηση θέσης.  

PORTALS | ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΠΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό το εμβληματικό κτίριο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής, ως ο νέος σύγχρονος χώρος πολιτισμού της Αθήνας. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ που πραγματοποιείται τη χρονιά της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Εγκαινιάζεται με τη διεθνούς εμβέλειας έκθεση σύγχρονης τέχνης Portals | Πύλη, με τη συμμετοχή 59 καλλιτεχνών από 27 χώρες και 15 νέες αναθέσεις έργων από τον ΝΕΟΝ.

PORTALS | AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ | ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ + ΝΕΟΝ

Με 59 καλλιτέχνες από 27 χώρες και 15 νέες αναθέσεις έργων από τον ΝΕΟΝ, ανοίγει στο κοινό στις 11 Ιουνίου η ομαδική έκθεση Portals | Πύλη στον αναμορφωμένο χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων και του ΝΕΟΝ. Η επιμέλεια είναι της Ελίνας Κουντούρη, Διευθύντριας ΝΕΟΝ, και της Madeleine Grynsztejn, Pritzker Director, Museum of Contemporary Art Chicago.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΠΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟY

Ολοκληρώθηκε η αναμόρφωση του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής. Οι εργασίες στο κτίριο του πρώην Καπνεργοστασίου πραγματοποιήθηκαν με χρηματοδότηση του ΝΕΟΝ, με σκοπό να αναδειχθεί σε έναν σύγχρονο πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο, ανοιχτό σε όλους, που θα αποτελέσει ένα δυναμικό κέντρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών. Το αναμορφωμένο κτίριο θα φιλοξενήσει το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σύγχρονης Τέχνης 2021, από τις 12 Ιουνίου έως το τέλος Δεκεμβρίου 2021. Στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενήσει την έκθεση σύγχρονης τέχνης Portals | Πύλη,μία συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων και του ΝΕΟΝ.

PORTALS | ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΠΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ | ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ + ΝΕΟΝ

Η Βουλή των Ελλήνων και ο ΝΕΟΝ συνεργάζονται για την υλοποίηση του Πολιτιστικού Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης 2021, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής, επί της οδού Λένορμαν 218. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο χώρος του Καπνεργοστασίου αναμορφώνεται με χρηματοδότηση του ΝΕΟΝ. Κατά το διάστημα Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2021 θα φιλοξενήσει την έκθεση σύγχρονης τέχνης Πύλη | Portals, σε διοργάνωση του ΝΕΟΝ και σε επιμέλεια της Ελίνας Κουντούρη, Διευθύντρια ΝΕΟΝ και της Madeleine Grynsztejn, Pritzker Director, Museum of Contemporary Art Chicago.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΕΧΝΗ; | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού ΝΕΟΝ Είναι αυτό Τέχνη; είναι το πρώτο πρόγραμμα του είδους του που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, αποτελώντας μία καινοτόμο προσέγγιση στην εικαστική εκπαίδευση των νέων. Το πρόγραμμα συνδιαμορφώθηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, και τα τελευταία έξι χρόνια έχει απευθυνθεί σε περισσότερους από 16.200 μαθητές Γυμνασίου.

RICHARD LOND | ATHENS SLATE LINE

Ο Οργανισμός ΝΕΟΝ παρουσιάζει το έργο του Richard Long Athens Slate Line, ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Land Art. Η εγκατάσταση παρουσιάζεται στον Περίπατο που οδηγεί στο Ιερό Διονύσου Ελευθερέως στη Νότια Κλιτύ της Ακρόπολης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός. Για μια ακόμα φορά, ο ΝΕΟΝ ενεργοποιεί έναν αρχαιολογικό χώρο σε συνάρτηση με τη σύγχρονη τέχνη. 21 Ιουνίου - 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2020 | ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ | ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΣ ΧΟΡΟΣ / ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Ο ΝΕΟΝ και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρουσιάζουν την έκθεση Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης, την πρώτη εικαστική έκθεση που πραγματοποιείται στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Στο πλαίσιο του προγράμματος Έργο στην Πόλη 2020, ο Διονύσης Καβαλλιεράτος δημιουργεί μία in situ εγκατάσταση από γλυπτικές μορφές που συνθέτουν έναν κυκλικό χορό.


Ενημέρωση Τύπου

Φυλλάδιο Έκθεσης

Gallery

NEON TALKS | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΡΕΓΟΥ & ΟΡΕΣΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2020, και ώρα 7μμ, η Ιστορικός τέχνης, Μουσειολόγος και Επιμελήτρια, Κατερίνα Γρέγου θα συνομιλήσει με τον Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Ορέστη Ανδρεαδάκη γύρω από τον σύγχρονο πολιτισμό και τις νέες προκλήσεις την εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης (εν μέσω της πανδημίας του COVID-19). Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Κατσουνάκη. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι YouTube του ΝΕΟΝ, ενώ το κοινό θα μπορείς να στείλει τις ερωτήσεις του νωρίτερα, και μέχρι τη Δευτέρα 25 Μα

CONTEMPARYHERITAGE.NEON.ORG.GR

Ο ΝΕΟΝ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προχωρά στη δημιουργία του ανεξάρτητου microsite contemporaryheritage.neon.org.gr, με σκοπό να αναδείξει τη διάδραση/διασύνδεση του παρελθόντος με τον σύγχρονο πολιτισμό. Το microsite αξιοποιεί το υλικό του ΝΕΟΝ από τις εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που έχουν πραγματοποιηθεί σε αρχαιολογικούς/ιστορικούς χώρους από το 2014 έως σήμερα, ενώ θα εμπλουτίζεται με υλικό από αντίστοιχες επόμενες εκθέσεις-συνεργασίες των δύο φορέων. Περισσότερα στο contemporaryheritage.neon.org.gr.

NEON TALKS | ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΥΠΠΟΑ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΕΟΝ

Συζήτηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δρ. Λίνας Μενδώνη με τον Ιδρυτή του ΝΕΟΝ Δημήτρη Δασκαλόπουλο με αφορμή την δημιουργία του ανεξάρτητου microsite, contemporaryheritage.neon.org.gr που έχει με σκοπό να αναδείξει τη διάδραση/διασύνδεση του παρελθόντος με τον σύγχρονο πολιτισμό. Τη συζήτηση, που θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο κανάλι YouTube του ΝΕΟΝ θα συντονίσει η Συραγώ Τσιάρα, Αν. Διευθύντρια MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

THE ARTIST ON THE COMPOSER | ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ

Μετά την πρώτη πολύ επιτυχημένη εγκατάσταση του Νίκου Ναυρίδη, το πρόγραμμα The Artist on the Composer, μια τριετής συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ φέρνει στην Ελλάδα τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη με τη διεθνή αναγνώριση Γιώργο Λάνθιμο με την Emma Stone και τον Damien Bonnard.

ΧΟΡΗΓΙΕΣ & ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2020

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΤΕΧΝΗΣ 2019

Στην Annika Thiems απονεμήθηκε το Βραβείο Επιμελητή Τέχνης ΝΕΟΝ 2019, για την πρότασή της On Air, On Water.

LYNDA BENGLIS | IN THE REALM OF THE SENSES

Ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Lynda Benglis σε μουσείο στην Ελλάδα, τη χώρα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή, την ταυτότητα και το όραμα της αμερικανίδας καλλιτέχνιδας. Η έκθεση In the Realm of the Senses, σε επιμέλεια του διακεκριμένου συγγραφέα, κριτικού και ιστορικού τέχνης Δρ. David Anfam, εξερευνά το σύνολο της ιδιαίτερης και πολύπλευρης παραγωγής της Benglis στη διάρκεια των  τελευταίων 50 χρόνων, από το 1969 έως σήμερα. Παρουσιάζονται 36 γλυπτικά έργα που απαρτίζουν μια αναδρομή στις διαφορετικές εικόνες, ιδέες και μεθόδους της Benglis.

ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2019 | STOCK IMAGES | ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Έναν παλιό χώρο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας ξανανοίγει ο ΝΕΟΝ για να παρουσιάσει την έκθεση φωτογραφίας Stock Images του Πάνου Κοκκινιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Έργο στην Πόλη 2019. | Σοφοκλέους 4, Στοά Αθηνών | Δευ - Τρι Κλειστά | Τετ – Παρ 12.00 – 20.00 | Σαβ 11.00 – 20.00 | Κυρ 10.00 – 18.00


Ενημέρωση Τύπου

Φυλλάδιο Έκθεσης

Gallery

THE PALACE AT 4 A.M.

Ο ΝΕΟΝ σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων παρουσιάζουν την έκθεση The Palace at 4 a.m. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου. 18.05 – 31.10.2019


Ενημέρωση Τύπου

Φυλλάδιο Έκθεσης

Gallery

SIGHT | ANTONY GORMLEY ΣΤΗ ΔΗΛΟ

Ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου φιλοξενεί φέτος για πρώτη φορά μια μοναδικής σύλληψης εικαστική εγκατάσταση από τον αναγνωρισμένο Βρετανό γλύπτη Antony Gormley, μία συνεργασία του ΝΕΟΝ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. 2 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου 2019


Ενημέρωση Τύπου

Φυλλάδιο Έκθεσης

Gallery

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 2019

Η Whitechapel Gallery και ο NEON προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας για το 8ο πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών 2019.

THE ARTIST ON THE COMPOSER | ΝΙΚΟΣ ΝΑΥΡΙΔΗΣ

Ο ΝΕΟΝ και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν το πρόγραμμα THE ARTIST ON THE COMPOSER με πρώτη ανάθεση στον καλλιτέχνη Νίκο Ναυρίδη. 5 Ιανουαρίου, 3 & 10 Φεβρουαρίου, 18:30 & 20:30 | Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής


Ενημέρωση Τύπου

Gallery

ΧΟΡΗΓΙΕΣ & ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2019

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΤΕΧΝΗΣ 2018

Στην Olivia Aherne απονεμήθηκε το Βραβείο Επιμελητή Τέχνης ΝΕΟΝ 2018, του θεσμού που έχει καθιερώσει ο ΝΕΟΝ σε συνεργασία με τη Whitechapel Gallery του Λονδίνου, από το 2012.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ GUGGENHEIM ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Το Solomon R. Guggenheim Museum απέδωσε τιμητική διάκριση στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο για την συνολική προσφορά και υποστήριξή του στην τέχνη, σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του 2018 Guggenheim International Gala που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο εμβληματικό κτήριο του Μουσείου που σχεδιάστηκε από τον Frank Lloyd Wright.


Ενημέρωση Τύπου

Gallery

ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2018 | PROSAIC ORIGINS | ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΛΗΣ

Ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει την έκθεση PROSAIC ORIGINS, του Ανδρέα Λόλη, στο κήπο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2018. ΑΝΟΙΧΤΑ | ΤΕΤ-ΚΥΡ: 10.00-18.00


Ενημέρωση Τύπου

Φυλλάδιο Έκθεσης

Gallery

PAUL CHAN | ODYSSEUS AND THE BATHERS

Ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει τον Αμερικανό καλλιτέχνη Paul Chan σε μια πολυδιάστατη έκθεση, σε επιμέλεια του Sam Thorne, Διευθυντή του Nottingham Contemporary, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.


Ενημέρωση Τύπου

Φυλλάδιο Έκθεσης

Gallery

ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ

Ο ΝΕΟΝ, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης Αστερισμοί στο χώμα, στους χώρους της υπό διαμόρφωση Αρχαιολογικής Συλλογής Κουφονησίου (παλιό Δημοτικό σχολείο του νησιού).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΜΕΝΗΤΩΝ 2018

Η Whitechapel Gallery και ο NEON προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας για το 7ο πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών 2018.

ΧΟΡΗΓΙΕΣ & ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2018

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΤΕΧΝΗΣ 2017

Στην Caterina Avataneo απονεμήθηκε το Βραβείο Επιμελητή Τέχνης ΝΕΟΝ 2017, του θεσμού που έχει καθιερώσει ο ΝΕΟΝ σε συνεργασία με τη Whitechapel Gallery του Λονδίνου, από το 2012.

MIKE KELLEY | FORTRESS OF SOLITUDE

Ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει την πρώτη μονογραφική έκθεση του Mike Kelley στην Αθήνα Fortress of Solitude σε επιμέλεια Douglas Fogle. Εγκαίνια | 16 Νοεμβρίου, 7μμ. στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μέγαρο Σταθάτου


Ενημέρωση Τύπου

Φυλλάδιο Έκθεσης

Gallery

ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2017 | A PUPPET SUN | ΚΩΣΤΗΣ ΒΕΛΩΝΗΣ

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στον Έλληνα καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη την δημιουργία νέας εγκατάστασης A Puppet Sun στην ιστορική οικία επί της οδού Καπλανών 11, Κολωνάκι. Τετάρτη - Κυριακή | 12.00 - 20.00

ADRIAN VILLAR ROJAS | THE THEATER OF DISAPPEARANCE

ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ | Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε μαζί μας την έκθεση The Theater of Disappearance

ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΑΣ @BREAKINGNEWSATHENS

O ΝΕΟΝ και ο καλλιτέχνης Michael Landy σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην πρώτη έκθεσή του στην Ελλάδα με τίτλο BREAKING NEWS - ATHENS. Μοιραστείτε μαζί μας εικόνες τοπίου της σύγχρονης Αθήνας, που αποτυπώνουν την κοινωνική και πολιτική συνθήκη, πρωτοσέλιδα ειδήσεων, γεγονότα της καθημερινής ζωής, κείμενα, σύμβολα και λογότυπα, αφορισμούς και συνθήματα στους δρόμους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΜΕΝΗΤΩΝ 2017

Η Whitechapel Gallery και ο NEON προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας για το 6ο πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών 2017.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2017

Ο ΝΕΟΝ προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει αίτηση για τις Υποτροφίες ΝΕΟΝ 2017 που αφορούν σε ολοκλήρωση Σπουδών Διδακτορικού Επιπέδου (Ph.D) και σε Μεταπτυχιακές Σπουδές Εξωτερικού (Master)

ΧΟΡΗΓΙΕΣ 2017

Ο ΝΕΟΝ προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα ΧΟΡΗΓΙΩΝ 2017/2018 που αφορούν Εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης και Παραγωγή Performance και Dance Production. Μάθετε περισσότερα

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ

Θερμές Ευχές για ένα Ευτυχισμένο Νέο Έτος!

ΝΕΟΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΤΕΧΝΗΣ 2016

Ο NEON και η Whitechapel Gallery με χαρά ανακοινώνουν την απονομή του Βραβείου Επιμελητή 2016 στην Emily Riddle.

ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2016 | ΖΑΦΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ

Ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει την εγκατάσταση 'Η Παράσταση' του Ζάφου Ξαγοράρη στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου. Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια.


Ενημέρωση Τύπου

Φυλλάδιο Έκθεσης

Gallery

Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΣ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει την έκθεση Flying over the Αbyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος και στην Αθήνα, στον νέο χώρο πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών. Εγκαίνια Έκθεσης | Φωτογραφίες | Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016


Ενημέρωση Τύπου

Gallery

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ | IDEASCITY ΑΘΗΝΑ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το Ideas City Αθήνα ολοκληρώθηκε με ένα ολοήμερο Ανοιχτό Συνέδριο, γεμίζοντας το Ωδείο Αθηνών με νέες ιδέες & προβληματισμούς για την πόλη μας. Ομιλητές και συμμετέχοντες μετέτρεψαν την Αθήνα σε ένα πολυλειτουργικό εργαστήριο πολιτιστικής δραστηριότητας.


Πρόγραμμα Συνεδρίου

Βιογραφικά Ομιλητών

Gallery

NEON & NEW MUSEUM ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ IDEASCITY ΑΘΗΝΑ

Σαράντα συμμετέχοντες από 11 χώρες, επιλεγμένοι μεταξύ 1400 αιτήσεων, θα συμμετάσχουν σε ένα πενθήμερο πρόγραμμα στην Αθήνα που θα κορυφωθεί με το Ανοιχτό Συνέδριο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 11πμ – 7μμ. Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα

ΝΕΟΝ & ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο ΝΕΟΝ συμπράττει με το Ωδείο Αθηνών και ανακαινίζει έναν κρυμμένο για δεκαετίες χώρο του Ωδείου. Ο χώρος αποκαλύφθηκε από τον ΝΕΟΝ ο οποίος και χρηματοδότησε την αναμόρφωσή του.


Ενημέρωση Τύπου

Gallery

NEON COMMUNITY PROJECT | ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΙΤΙ | ΒΙΒΛΙΟ

Ξεφυλλίστε την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου NEON Community Project | Αιγάλεω Σίτι σε επιμέλεια locus athens.

COMMUNITY PROJECT ΚΥΨΕΛΗ | ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

NEON Community Project Κυψέλη - The Ring | 30 Μαΐου - 5 Ιουνίου | Δημοτικός Κινηματογράφος ΣΤΕΛΛΑ | Αναλυτικό Πρόγραμμα & Συντελεστές

IdeasCity Athens | ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετέχοντες

New Museum & NEON | 19-24 Σεπτεμβρίου | Το IdeasCity Athens θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα | Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Ιουνίου 2016 | Για οδηγίες ή υποβολή συμμετοχής, επισκεφθείτε το ideas-city.org.

AS ONE | ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ | ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Ειδική Έκδοση για το πρόγραμμα AS ONE | Τεύχος Δεύτερο

AS ONE | ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ | ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ

Ειδική Έκδοση για το πρόγραμμα AS ONE | Τεύχος Πρώτο

AS ONE | NEON + MAI | ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5 – 7

Αναλυτικά το πρόγραμμα (5 - 24 Απριλίου) του AS ONE που παρουσιάζεται από τον Οργανισμό ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute (MAI) στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς).

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα AS ONE που παρουσιάζεται από τους NEON + MAI

AS ONE | NEON + MAI | ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1 – 4

Αναλυτικά το πρόγραμμα (10 Μαρτίου - 3 Απριλίου) του AS ONE που παρουσιάζεται από τον Οργανισμό ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute (MAI) στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς).

AS ONE | NEON + MAI

Ο ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute (MAI) παρουσιάζουν το πρόγραμμα As One στο Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο Πειραιώς, από τις 10 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου 2016.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΝΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016

Στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, ο Οργανισμός ΝΕΟΝ παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων και δράσεων, με στόχο να φέρει το σύγχρονο πολιτισμό σε επαφή με το ευρύ κοινό.

NEON ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ 2015

Στους Joseph Constable και Rebecca Edwards απονεμήθηκε το Βραβείο Επιμελητή Τέχνης ΝΕΟΝ 2015, του θεσμού που έχει καθιερώσει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ σε συνεργασία με τη Whitechapel Gallery του Λονδίνου, από το 2012. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που επιλέγονται δύο υποψήφιοι για το βραβείο.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ FACILITATORS | NEON + MAI

Ο ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute αναζητούν facilitators για τη «Μέθοδο Abramović», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 10 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου 2016.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ | ΝΕΟΝ + ΜΑΙ

Ο ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute αναζητούν εν ενεργεία Έλληνες καλλιτέχνες που ασχολούνται με όλες τις μορφές της performance art, προκειμένου να δημιουργήσουν νέες, μακράς διαρκείας performances για μια έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2016.

Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΣ | ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

H έκθεση του ΝΕΟΝ Flying over the abyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος ταξιδεύει από το Ρέθυμνο και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

MARIO MERZ | NUMBERS ARE PREHISTORIC

Ο ΝΕΟΝ, σε συνεργασία με το Fondazione Merz, παρουσιάζει την έκθεση έργων του Mario Merz, ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του κινήματος της Arte Povera, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ | ΜΑΡΙΑ ΛΟΙΖΙΔΟΥ | ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ

Από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου, ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει την έκθεση “Μεταβίβαση | A Transfer”, της Μαρίας Λοϊζίδου στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο του Κεραμεικού.

RENAISSANCE STORIES | ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ | ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Με την έκθεση Renaissance Stories ο ΝΕΟΝ συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2015.

TERRAPOLIS | ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ο NEON, σε συνεργασία με τη Whitechapel Gallery, ανοίγει για πρώτη φορά τον κήπο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και παρουσιάζει την έκθεση TERRAPOLIS. 27 Μαΐου - 26 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΝΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

Ο Οργανισμός ΝΕΟΝ συνεχίζει σταθερά την προσπάθειά του να φέρει το σύγχρονο πολιτισμό σε επαφή με το ευρύ κοινό, ανακοινώνοντας το πρόγραμμά του για το 2015.

TINO SEHGAL | ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει έκθεση του Tino Sehgal, στη Ρωμαϊκή Αγορά 25 Σεπτεμβρίου – 28 Οκτωβρίου 2014.

A THOUSAND DOORS | ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Με 30 έργα σύγχρονης τέχνης σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών ανοίγει τις πύλες της η έκθεση Α THOUSAND DOORS, που οργανώνει ο ΝΕΟΝ σε συνεργασία με τη Whitechapel Gallery στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. 4 Μαΐου – 30 Ιουνίου 2014

MARTIN KIPPENBERGER | ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ο ΝΕΟΝ έχει την τιμή να παρουσιάσει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το έργο του Γερμανού καλλιτέχνη Martin Kippenberger, με έργα από τη Συλλογή Δ.Δασκαλόπουλου και το Estate Martin Kippenberger, Galerie Gisela Capitain, Cologne.

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Επίσημη παρουσιάση στο Ηνωμένο Βασίλειο| ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ - Δημήτρης Παπαΐωάννου, Εδιμβούργο 2013