ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ. ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ 1966 ΕΩΣ ΤΟ 2022

Η αναδρομική έκθεση Γιωργος Χατζημιχαλης. Έργα Από Το 1966 Έως Το 2022, του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, εκτείνεται σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) και παρουσιάζεται σε δύο μέρη. Το Μέρος Πρώτο από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2023 και το Μέρος Δεύτερο από τις 23 Νοεμβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024.

Τα έργα που θα εκτεθούν καταγράφουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη μέσα στην περιπέτεια της ζωγραφικής αυτά τα πενήντα έξι χρόνια. Στην έκθεση θα παρουσιασθούν και έργα για πρώτη φορά στο κοινό.

Ο Γιώργος Χατζημιχάλης είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του. Το έργο του είναι πολύπλευρο και συχνά αποτελείται από μεγάλες ενότητες. Ερευνά τη μνήμη, τη σημασία του αρχείου και τη σχέση μεταξύ του παρελθόντος και της σύγχρονης εικαστικής πραγματικότητας. Για να φτιάξει ένα έργο συχνά χρησιμοποιεί πολλά και διαφορετικά μέσα, παράλληλα με τη ζωγραφική, όπως video, φωτογραφίες ,κείμενα, εκτυπώσεις κ.ά. Ο δισδιάστατος χώρος της ζωγραφικής, εξαπλώνεται  στην τρίτη διάσταση και οι χώροι που προκύπτουν, επιτρέπουν στον θεατή να βιώσει την εικόνα όπως αυτή διαμορφώνεται από την εμπειρία της ζωής στη μεταμοντέρνα συνθήκη.

Η έκθεση Γιωργος Χατζημιχαλης. Έργα Από Το 1966 Έως Το 2022 πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ μέσω του ετήσιου Προγράμματος Χορηγιών.