ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 2019

Η Whitechapel Gallery (Λονδίνο) και ο Oργανισμός NEON (Αθήνα) προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας για το 8ο πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών 2019.

Ανοιχτή Πρόσκληση | Πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών ΝΕΟΝ: Από την Ελλάδα στο Λονδίνο

Το πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών προσφέρει την ευκαιρία σε δέκα νέους επιμελητές με έδρα την Ελλάδα να έρθουν σε επαφή με την πολύπλευρη καλλιτεχνική σκηνή του Λονδίνου, να συνδεθούν με συναδέλφους τους από το εξωτερικό και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22–26 Ιουλίου 2019 (ακριβείς ημερομηνίες ταξιδιού θα ανακοινωθούν) ένα ταξίδι στο Λονδίνο που θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ομιλίες από διευθυντές γκαλερί και επιμελητές, καθώς και συναντήσεις με σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης βρετανικής τέχνης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, μέσα από ένα οργανωμένο πρόγραμμα επισκέψεων σε γκαλερί και εργαστήρια καλλιτεχνών.

Ανοιχτή Πρόσκληση | Πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών ΝΕΟΝ: Από το Λονδίνο στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών προσφέρει την ευκαιρία σε νέους επιμελητές με έδρα το Λονδίνο να έρθουν σε επαφή με την πολύπλευρη καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας, να συνδεθούν με συναδέλφους τους από το εξωτερικό και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1–5 Ιουλίου 2019 (ακριβείς ημερομηνίες ταξιδιού θα ανακοινωθούν) ένα ταξίδι στην Αθήνα που θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ομιλίες από διευθυντές γκαλερί και επιμελητές, καθώς και συναντήσεις με σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης βρετανικής τέχνης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, μέσα από ένα οργανωμένο πρόγραμμα επισκέψεων σε γκαλερί και εργαστήρια καλλιτεχνών.